Ramadhan Kareem 2018 Amongst Mini Family



assalamualaikum dan salam ramadhan ualls.......... 





ALHAMDULILLAH syukur dipanjangkan usia bertemu lagi dengan ramadhan 2018, thus far harini dah ramadhan yang ke xiii pun...kejap lagi pejam celik pejam celik dah nak rayo ofcos orang paling eksaited sekali ayah lipki haha  


PENGALAMAN SAHUR DAN BERBUKA WITH RIFQI 


puasa tahun ni dengan anak kecik setahun iii bulan takde la mencabar sangat since rifqi waktu mama ayah dia berbuka..dia mesti isap susu diam -diam sambil tengok babykidtv..kadang2 dia intai tapi dia tak kacau hehehhee sho cute  bulan puasa ni biasa orang suka pergi bazaar ramadhan kan tapi lain pulak cerita sebab laki meolss tak suka makanan dekat bazaar sebab katanya tak sedap tak ikhlas niaga  soo apalagi mama D balik kerja pukul 6.30 sampai rumah terus masuk dapur campak jela pape yang ade tu..simple mimple je..sementara rifqi primary dengan ajip dekat depan aku masak laa tumis-tumis yang dah siap sedia malamnye...contoh carte du jour : paprik ayam, daging masak merah thai, siakap steam limau, sambal udang petai, too sambal ikan. haaaa beloved yous sangat dekat shuben sebab dia jenis tak kisah kalau kita buat lauk berbuka satu je,,, SATUUU je..hahahha pernah la kan aku tungkus lumus buat 2,3 lauk,,kekonon vantage ourself la makan sedap sikit banyak lauk sebab seharian puasa...pastu dah nak dekat azan aku kelam kabut sediakan pinggan.. since tu dia kata "susah2 kenapa yunk,, satu lauk jela yunk b okey jeee"  dia memang langsung tak kisah sebabnya dia benci orang membazir!


tapi nikmat berbuka tu bile kita habiskan apa ade didepan mata,,sempat la aku beli kuih sikit dekat deret component sebelum balik kerja kan...air pon jimat tak payah beli dekat bazar rm2.50 sebungkus cehh,,kordial banyak kat rumah, isi je ais ,,siap!!



comeyy jek karipap satuu haha
paprik ayam dengan kuih. cukup!


ade je kawan pelik "okey ke makan satu lauk je? macam tak best lah"
haaaaaaaaaa

memang pada kau tak best sebab kau dah biasa amik penuh pinggan 2,3 lauk..kami sejak dari kahwin
memang seronok hadap makan i lauk yang dimasak panas2..kadang2 kitorang gaduh sebab ade tinggal lagi 5,6 cebis ayam gaduh siapa nak habiskan..HAHHAHA,,last-last dia cabut lari dulu pergi sinki maksudnye aku kalah, kena la habiskan ratah semua, sebab dia tak kasi buang LANGSUNG.
 then aku gemuk  



tahun ni memang nak amalkan tabiat jangan membazir makanan , tahun lepas ke bazar sokmo lepastu beli sebab nafsu..bila tak habis..buanggg  amalan syaitan sangat, soo tahun ni kita UBAH! 
yang tambah best sebab walaupun puasa tapi kita dah biasa masak,, sukat garam gula,, thus hasilnya sodappp ajip puji, mama is happy  so ajip tell no to lauk bazar, makan air tangan isteri je,, lagi berkat iye tak?  













Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Ramadhan Kareem 2018 Amongst Mini Family. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Ramadhan Kareem 2018 Amongst Mini Family"

Post a Comment

Bali Attractions