Muhammad Dian Rifqi Plough One! #Happybirthday



alhamdulillah,,dalam tak sedar dah setahun anak kesayangan mama & ayah  rasa macam cepat masa berlalu..nak tempuh umur setahun bukanlah mudah...terasa satu pencapaian yang agak membanggakan bagi raise newbie macam weoulss #dillajip 

yeahh, nasib lipki plak tak sama macam bayi2 lain,,sejak umur two bulan lagi lipki dah diagnose amongst eczema..kalau mild eczema mungkin masih boleh terima sekurangnya boleh lah minum susu biase dan makan macam biasa...tapi eczema lipki kategori worst sebab dia langsung tak boleh hadam minuman & makanan mengandungi GULA,,omg sebab tu lah kenapa lipki terpaksa halt breastfeed at vi months..dalam tempoh 6months tu kulit lipki asyik berair dan penuh dgn ruam eczema..sebab mama makan nasi...tahu tak nasi ade gula? thus dapat kat lipki..lipki flare


tahu tak bile alah dengan gula maksudnye semua benda bergula aku takleh makan if nak breastfeed like..whatt??? tubuh manusia dewasa memang memerlukan gula, kalau tak kite akan lemahh,,so dari situ terpaksa amik keputusan stop...since lipki minum susu formula novalac which complimentary lactose (bebas gula) alhamdulillah memang pare dia cantik twenty-four hr menstruum yesteryear day   selama setahun ni jugak lah beribu duit habis ke ubat untuk sembuhkan kulit rifqi...terlalu besar pengorbanan kami laki bini untuk anak tersayang...betul laa kite memang akan cuba bagi yang terbaik buat anak sebab anak ni memang hadiah palinggggggggggg terindah dari maha kuasa 


okehh!!


habis cerita pasal journeying besarkan lipki thus terminal saturday kite pergi celebrate besday lipki dekat cafe uak kepunyaan ustaz abdullah khairi, cafe environs soo nice, cosy & makanan dia urmmmm boley la hahhaha nak charge per unit of measurement 10/10 memang tak dapat la derrr sebab rasa dia tuu urmm non thus fantastic tapi macam aku kata,,boleyy laa 


tapi untuk charge per unit of measurement 10/10 aku bagi untuk "manners" yeahhh..manners goes to uak cafe 10/10, im rated! coz what? makanan gild lambat sampai, yela kita faham sebab weekend ramai orang kan, thus lepas makanan sampai half, datang la staff ni tepuk bahu abang too cakap dengan luhur, minta maaf atas kelewatan ape semua, jadi kite costumer macam sejukk ar kan?


lepastu bile dah sampai semua makanan, fourth dimension nak bayar dekat cashier sorang lagi staff, ni orang lain lak..dia pun sama dengan rendah diri minta maaf atas kelewatan dan kekurangan, thus kite macam ,,,ok lahhh? non a large bargain ahhh


pasal harga pon, memang aku dengan ajip dah standby siap2 ..rm300 for the dinner fees tapi sampai bil but rm198 omfg  consider murahhh,,overall ok lah puas hati sooo jom layan gambar2 lipki plough one..hihii


SATURDAY 3/2/18











muka happy + terkejut + excited sambut plough ane dia..hahha


SUNDAY 4/2/18


Okeyy lepas settle sambut birthday dekat side mama,,then kite potong kek dekat rumah atok nenek lipki plak ( raise ajip) a.k.a my inlaw,,,yang terharunyaaaa,,semua adik beradik adik turun tauu nak sambut besday lipki 












thus far simpe jela besday lipki takde nak buat grand2 sangat sebab masa aqiqah aritu dah kopak hahhahahahahha,,mama work video journeying lipki dari lahir sampai ke harini yang akan mama ayah kenang sepanjang hidup 





tq pada semuaaaa yang bagi rifqi hadiah, ni around of acquaint de separuh tak bukak lagi..
uolssss rock!



bye. muah muah




Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Muhammad Dian Rifqi Plough One! #Happybirthday. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Muhammad Dian Rifqi Plough One! #Happybirthday"

Post a Comment

Bali Attractions