Welcome 2018 Goodbye 2017 !!



2017 mencatatkan kisah hidupku tersendiri...finally im boot the bucket mother!! merely 2017 melabuhkan tirai forthwith happy novel year, welcome 2018 ! 




yess, thence far tahun 2017 adalah tahun yang amat bermakna for me sebab im boot the bucket woman nurture to dian rifqi! dulu selalu tertanya2 kat diri sendiri agaknya bila lah aku akan lahirkan babe ye (walaupun dalam hati terdetik mampu ke ade zuriat??) sebab kita hanya merancang aje kan, mane tahu mandul...kuikui...tertanya juga nanti dapat babe man child ke babe girl..umur berapa ade anak bla3...terjawab sudahh im boot the bucket mom at 26 as well as god laissez passer me beautiful son! yep memang dari zaman sekolah lagi dah verangan nak anak boboy jadi publish 1 sebab boleh jadi ketua keluarga bila hubby takde *kekonon* pastu boleh lindungi adik-adik dia..cehh verangann sangat tapi alhamdulillah Allah jua memakbulkan doa-doaKU 


rifqi lahir pada bulan february bulan chenta  lepas je rifqi lahir kita suami isteri hilang pekerjaan  ceritanya ajip hilang kerja dia every bit celcom merchendise tapi sebab apa dia takmau cakap dengan aku ,tak apa lah mungkin sebab aku tengah dalam pantang rifqi jadi dia takmau aku susah hati..yang pasti duit cukup sangat untuk comprehend kehidupan kami anak beranak sementara dia dapatkan kerja baru..lagipun aku tak kisah dia benti kerja celcom tu sebab gaji celcom bagi tak banyak  nak banding dia kerja technician dulu...aku plak lepas habis pantang rifqi masuk component je terus bergaduh dengan ladyboss, dia macam saje nak cari indicate pasal drawing aku...aku plak panas hati tak fikir panjang terus letak surat berhenti   ..kawan aku cakap aku lepas habis pantang jangan terlalu stress, sebab aku tanak stress pandang muka hanat ladyboss aku tu lahh sebab tu aku terus benti , macam shial tengok muka dia berapi hati hahahha :pPp as well as thence dua2 plak tu tak kerja (time tu dah munasabah diri tanya diri sendiri apa sebenarnya tuhan dah aturkan ye?) kami pandang muka kecik rifqi, alamak ,,amanah Allah ni..mana boleh takde jalan penyelesaian..selama sebulan kami laki bini menganggur (tapi langsung takde pertolongan dari mak ayah / mertua) sebab kami memang ade saving untuk kecemasan macam ni..so life kami fourth dimension tu macam orang takde masalah, ade je duit tak kusut sangat thence nurture pon tak dapat hidu kalau ajip tak keje  cuma aku jelah terang2 tak keje jadi suri rumah tangga for sebulan. 

alhamdulillah benarlah perancangan Allah itu mengatasi segalanya, dan benarlah rezeki anak itu ada (ok aku dah offset nak taip dengan mata berkaca) sobs..sobs..kisahnye aku sengaja la hantar resume kat companionship ehem2 ni...aku saje bubuh gaji basic 3k mampus kau lah, kau nak bagi kau bagi lahh kau taknak bagi tak ape aku boleh nego rendah sikit hahah *permainan aku*  sekali macam nak pecah jantung bila boss tu sendiri telephone band cakap dia suka namatey dengan artwork2 aku as well as dia sanggup je pay macam aku nak siap dia sendiri offering elaun tambahan + comisen ya Allah weyy  macam tak percayaa padahal memang tak await sebab jauh kot dengan gaji tempat kerja before..tak lama tu ajip plak dapat kerja dekat syarikat gergasi WCT holdings..yang buat highway besar2 tu sebagai surveyor..gaji ofcos lah 2 kali ganda dari celcom pundek tuu..makin rentung laki aku kerja bawah panas ukur jalan..tapi kami tak kisah janji rezeki depan mata berlipat ganda who cares virtually note anymore??  tak sampai disitu...tiba2 tempat kerja lama masa jadi technician tu nak pakai orang yang berpengalaman higher upwards v yr yang boleh selenggara machine besar..ajip pon amik every bit freelance je..memang masyuk tu yang dia outstation 2,3 hari bawa balik ratus2 ringgit tapi kita simpan untuk rifqi sebab ajip kata kita sebenarnye tumpang rezeki anak...2017 pon aku all the same masak bekal pagi tapi malam dapur off...makan luaq sebab balik keje dah kol 8 


ye benar 2017 bawa sinar untuk kita..dengan adanya rifqi Allah janjikan rezeki anak ..dulu masa 2016 jarang dapat jalan2 sebab fourth dimension tu baru kahwin..duit banyak pakai  untuk depo rumah sewa lah, penuhkan barang2 dalam rumah la pastu entah la fourth dimension tu meaning gaji laki bini kecik je..lebih kepada nak standby keperluan babe je..so tahun 2017 baru lah dapat merasa gaji besar (lepas ada rifqi) jalan jalan ke sana ke mari..some upload to a greater extent than or less tak upload..upload sebab nak bagi highlight jee sebab risau pulak kalau kita nampak mcm *ada ada* orang nak amik kesempatan plak, kawan2 nak pinjam la tu la ni la, pastu fourth dimension collect hutang batang hidung tak nampak! thence ajip kata kita cool cool je tak semua bahagia seronok kita perlu tayang gituw. 



dalam peratusan rumah tangga pulak untuk highlight 2017 ni mengikut diari 80% chill 20% gaduh hahahahhaha  TAK PERNAH gaduh pasal orang ketiga, kantoi perempuan atau sekutu dengannya, TAK PERNAH gaduh pasal duit, tapi gaduh pasal ******* rahsia , biarlah rahsia muahahha, tapi yang pasti biarlah makin menginjak tahun kita akan lebih pandai untuk memahami sesama sendiri dari hari ke hari ye sayang muahh 


sempena 2018 ni aku malas nak buat azam, tahun lepas azam nak kurus tak kurus pon. cehh
biarlah masa menentukan dimana kita dan siapa kita 










Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Welcome 2018 Goodbye 2017 !!. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Welcome 2018 Goodbye 2017 !!"

Post a Comment

Bali Attractions