Short Vacay : Cameron Highland 2017



salam...harini nak shipping service pasal "short vacay terminal minutes" nama dia..hehehe..nape terminal minute? mulanya nampak gambar ladang tea..wahhh cantiknyaaa..terus kau rasa teringin nak pergi pulak..heee


balik kerja tu konon-konon macam nak bagi hint kat ajip la.."bestnye kan rifqi kalau ayah bawak kita jalan2 dekat cameron" tapi lelaki ni orang cakap kalau kias dia tak paham..terus iolsss similar a shot cakap!
haha


"i terasa nak pergi cameron jalan2 lah, boleh dak??"
unexpected answer...

"boleh jee tapi takkan nak pergi bertiga je? ajak lah yang lain"


berdesup bincang dengan mak ayah adik beradik, semua ON..
LETS GO! ...hahhaa

perjalanan dia kalau kita dari shah alam macam ni :-

PLUS ----> Tol tapah -----> Pekan coil ------>
Tanah rata -----> Brinchang -----> Kea farm -----> 
Tol simpang pulai ---> PLUS.

giteww.

beza perjalanan dari persimpangan tapah dengan simpang pulai ni adalah, persimpangan tapah lebih berliku umpama ular dan untuk orang mabuk jalan macam aku memang aku benci jalan ni haha tapi lebih DEKAT. simpang pulai jalannya agak lurus tapi agak jauh .sekian. lepas dah makan kenyang2 dekat RNR tapah, kita terus strait masuk cameron takde benti benti dah..




wehh ya Allah indah ciptaan tuhan..dengan kabusnyaa ..dulu masa terminal pergi tingkatan 1 kot tak silap...time tu tak menghayati keindahan alam serta kecantikan ciptaanNYA..yang aku tahu dalam kereta TIDO hahaha...sekarang aku tak lepas walau seminit pon perjalanan ni :))) *excited*




ayah shipping wasap gambar ni...amboii anak aku beronok-ronok ye naik cerato dengan atok,nenek,uncle poad & acu...btw aku,ajip,along,eija,noah,leia together with ipik naik satu naza...sebab mak aku curik anak aku bawak balik kampong :')))) hence mak dari kampung...kami dari shah alam...jumpa dekat RNR tapah dan saing ke cameron sama-sama...


okeyy sebelum naik pekan coil kita akan jumpa benda begin lepas habis highway bengkok2 is AVANT CHOCOLATE FACTORY dekat sini kita common sattt, mak borong coklat durian + coklat stoberi . me? simply craving for roughly strawberry chocolate H2O ice cream :)) yummm* 













craving satisfied!



Lepastu kita teruskan perjalanan ke PEKAN RINGLET ofcossss untuk mencari sesuap nasi...dah pukul 12 lebih fourth dimension nih..sejuk sejuk cepat naw laporr...last kita makan dekat RNR tapah pukul ix gaisss...




"mama kita lapar nak gild apaaaa niii"


gambar begin tuu pekan coil gaiss...nampak tak kene pakai google streetview sebab? sebab lupa nak amik gambar..ahhaa...layan jela eaaa..dukacita fourth dimension dekat sepanjang laluan ni restoran melayu semua tutup..last terminal kita luncheon dekat cameron foursquare (dulu masa aku pergi takde mall ni siott *rasa noob jap*) luncheon dekat sometime town white java sebelah je dengan teh tarik identify tuu..


dah habis makan masing2 kenyang hence kita jalan2 lagi disekitar cameron..mulanya nak pergi LAVENDER GARDEN ..tapi tengok entrance masing2 terkejut beruk punya lah ramai dengan anak kecik nak beraturrrr....so nosotros decided to skip this business office oh my god tak dapat aku nak makan H2O ice cream lavander yang macam ni :')))

nanti bila2 saya jumpa awak lagi ye? :')) sobs sobs


sampai dah penat  jom lah kita depository fiscal establishment stand upwards for inwards :)

check inwards pada hari ahad 19/11/2017 jam iii petang (saje depository fiscal establishment stand upwards for inwards lewat sebab jalan2 dulu)
check out pada isnin 20/11/2017 jam ix pagi (saje keluar awal nak jalan2)






cantik kan?? :)


NAHHH...our even out atas bukit..antara sebab even out ni best for me (im using booking.com) kau tengok la dia atas bukit hence boleh nampak sentiment macam ni *besttt kottt* lepastu parking pon kosong fourth dimension tu sebab hari ahad kannn orang dah balik KL dahh..(tapi ni gambar google)










sejujurnya memang puas hati dengan even out ni sebab luas satu hal, bilik ada 3..kawasan pon tengah2..pemandangan pon cantik..dia punya sejuk jangan cakap lahhh...rugi tau tak pakai stokin pijak lantai dia..hazabbbb




rifqi selama dekat sini dah siap2 beli tight pant ...sebab sekali dengan sock..tapi sejujurnya untuk budak merangkak patut beli dia glove...sebab dia merangkak tangan dia pegang lantai sejuk...terus tangan beku...kesiannyaaaa mama ssoooo sorryyyy :"((




selpie amongst my boo "muka takyah camtu sgt" hahaa
ayah lipki fourth dimension ni tengah bakaqqq kambing kat belakang


keje bbq bbq ni mmg bae :p


OKEYY...kita memang nurture one's hear nak dinner dekat sini je "home made steambot" sebab malas nak pergi cari kedai makan malam2...dengarnya tanah abang ade steamboat rm39 for dewasa rm29 for kanak2...mak ayah cakap lagi relish makan dekat rumah samnil tengok telly hahhahaha layan


masa sampai aprtment ni...mak sempat beli makan2 untuk howdy tea kat tea..mak cakap boleh kudap kudap sementara tunggu dinner...alahai mak mak memang camni ye...


makan strawberry coklat ampai puas!!

ISNIN 20/11/2017


esok paginya...mak tolong jagakan cucu2.....aku dengan eija berperang kat daporrr...buat megi goreng..potong2 sikit timun, panaskan semula baki kambing malam tadi...rebus jagung..buat sandwich telur...rebus keledek...buat teh panas dengan milo iii inwards 1...tadaaaaa breakfast kitorang pagi ni sebelum checkout...


nosotros convey bang-up experience inwards hither , parkland even out give cheers yous for your service...saya bagi iv HA ! aku asking flooring 1 sebab lepas baca review dekat booking,com in that place got no lif at all! full iv tingkat kan..pheww. hence tingkat 1 pon ok..tak terasa penat pon naik together with FYI every blok got i H2O dispenser,...so kalau rasa malas nk tunggu air masak...aku simply turun isi air panas dalam thermos untuk standby buat susu lipki...





our identify unit of measurement photograph :)


okeyyy together with hence kita gerak ke BIG RED STRAWBERRY FARM...dekat sini lah yang aku tunggu sangat sebab aku dah craving wafer & strawberry shiver dia haha...dekat sini simply jalan2 , makan dekat cafe lepastu terus jalan tempat lain pulak...takde makne sempat de nak feeling2 petik petik stoberi segala bila kau bawak anak yang kadang2 datang mood tantrum dia..mygodddd






cant larn plenty ahhh wafer dia sedappp gilerrr

lepas habis kat large cerise strawberry nosotros went to bharat tea ,,yang business office ni sedehhhhh ..hujan mcm renyai sikit hence tak baik untuk salubrious rifqi hence kita simply layan tea panas dengan cake jeee...
okeh baru perasan gambar takde.kah!


NEXT NEXT NEXTTTT


Last port kita pergi shopping !!! sebelum balik shah alam

naaa yang business office aii suka..borong stoberi amongst chocolate banyak2..untuk kawan2..untuk identify unit of measurement inwards law...borong sayur mayur untuk mak mertua aii...







curt vacay kalini perhaps mcm tak teratur sikit sebab yelahhh ada anak kecik bawah 1 yr agak terbatas,,belum kira dia punya tantrum datang..

mak is peninggggg*

hence adjacent fourth dimension perhaps akan pergi lagi sebab mcm tak puas pulak banyak skip..hihi boley ke bie? ehh :p

okey byeeee








Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Short Vacay : Cameron Highland 2017. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Short Vacay : Cameron Highland 2017"

Post a Comment

Bali Attractions