Rifqi Journeying : Eczema Purpose Five Alongside Spa Terapi Al-Fateh



assalamualaikum..


today aku nak update pasal sense rifqi jalani proses pemulihan saraf / terapi..di spa terapi al fateh alam impian, shah alam...walaupon dah guna krim remdii untuk eczema rifqi..tapi mama dengan ayah tetap nak bagi yang terbaik untuk pemulihan dari dalaman plak..so dapat tahu ni pon dari nenek rifqi in addition to determine to try it out...sebab kita ikhtiar je kan mana tahu boleh sembu ke...ok mama & ayah pergi jugak!



spa ni bukan di shoplot kedai ye tapi kawasan perumahan elite Alam Impian..so macam biasa dekat guard cakap je nombor 318 dia tahu nak pergi spa..





sampai2 je dekat sini terus kena pergi kaunter tulis nama pasal kena beratur..nasib baik masa kita datang depan kita ada two orang...dan setiap sesi lebih kurang 10-15 minit saja....so tunggu queue pon lebih kurang setengah jam aje...terus dapat plough rifqi pulak..


babe man child monyok...cam tahu2 je nak pergi mana...hahaha





happy yee? takpe awak tunggu plough awak nanti..




BERGEMAAAA!
hahhahaha...ye memang semua kanak2 yang jalani terapi akan nangis...
sebab kena urut dengan doktor...mama tengok pon mama seriau...picit picit sendi...
mama pon ngeri..ekeke


okeyy ni pakej yang rifqi amik...ada babe eczema memang pernah berubat dekat sini..doktor kata rifqi tak teruk...ada budak lagi teruk sampai ujung kaki ke hujung kepala berkuping2 alhamdulillah sembuh katanya...jadi kita cuba ye...20 sesi rawatan/terapi tapi rifqi baru pergi vii kali maksud ade baki lagi thirteen sesi....harap2 awak dapat penuhkan sesi sebelum hujung tahun ni yea sayang....


okey...selama vii sesi terapi yang rifqi dah lalui...perubahan in addition to then far :


1) oksigen lancar ke seluruh badan..kalau dulu tapak kaki memang sejuk sampai kena pakai stokin walaupon usia 8 bulan, kawan2 lain dah lama buang stokin..rifqi withal on (rupanya doktor terapi cakap oksigen tersekat sampai pergelangan kaki je tak sampai ke tapak kaki sebab tu tang lain suam tang kaki je sejuk) lepas terapi...alhamdulillah rifqi dah bebas stokin :) satu badan residual suam, tapak kaki dah suam hari2 warna merah pinkish cantik je :)


2) sekitar perut & Usus dah tak bermasalah...kalau dulu asal bukak stokin je cepat betul kaki dia masuk angin dan terjadi la kembung..kembung ni yang haru..nanti tiba2 malam nangis sebab datang menyucuk sakit perut, kembung...doktor dah urut sampai usus dia lancar...sejak terapi sampai harini rifqi tak pernah kena kembung walupon takde stokin :)


3) lagi apa ye...hahhaa lupa lah..yang pasti tidur rifqi lebih nyenyak...kalau dulu mesti terjaga 3,4 kali dari pukul 12 malam sampai subuh esoknya sebab nak susu atau sebab lain is GATAL...sekarang bangun cuma sekali je lebih kurang pukul 3...bangun tak nangis..datang tepuk muka mama senyum2 ajak principal ketawa2..terkejut aku macam kena tampo malaikat...huhu...pastu malas layan dia..bancuhkan susu, sambung tidur balik..ahaha..


SO FAR SO GOOD ....Ooh yea sini pon ade rawatan lain jugak untuk orang dewasa perempuan dan dewasa lelaki...alamak...mama dah terkenan pakej pakej ni lah...rifqi tolong bisik kat ayah , mama nak boleh dakk??? hikhik




pakej langsing & pakej kembali dara aumm aumm ...hahhaha...park tepii luuu...ok lah semoga ship service ini bermanfaat untuk ikhtiar parent-parent eczema...nanti dah habis terapi dan macam mana kesan/perubahan kat rifqi..iolsss update ok! Stay tuneeeeeeedddddd



bybye! :))






Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Rifqi Journeying : Eczema Purpose Five Alongside Spa Terapi Al-Fateh. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Rifqi Journeying : Eczema Purpose Five Alongside Spa Terapi Al-Fateh"

Post a Comment

Bali Attractions