Short Vacay : Villa Famosa



holaaaa terminal weekend kitorang pergi curt vacay yang mana ni adalah kickoff fourth dimension ade rifqi dalam vacay bloodbrothers..heee sebelum ni vacay bloodbrothers hanya ada aku dan ajip..sebab rifqi belum wujud :p then dijadikan cerita hari jumaat malam tido lah dekat cheras sebab pagi sabtu tu nak gerak sama2 dari cheras ke melaka...masa ni tunggu dekat gerai BTR...macam biasa bro janji melayu pukul ix terminal finally gerak nak dekat tengahari..hahhaa...mama amongst lipki <3 IN WHITE ... :)




tunggu dalam kereta je sebab kat gerai BTR
dia melompat2 iolss tak tahan xDD

encem tak saya? heee


alhamdulillah sampai juga akhirnya cuma dalam perjalanan tu..singgah ayer keroh melaka ...ajip tanya nak tapau kepci tak? makan dalam kereta?...dengan confidentnyaaa meolsss jawab tanak...tolak bulat2 konon cem kenyang lagi...sekali lepas dah setengah jam jalan ...tetiba perut kriuk kriukkk..haduhmakk...macam menyesal pulak tadi ada orang offering kita tanak..maka mula la muka ni tak dapat controll monyok kelaparan..hahaha...ajip suruh makan roti dulu yang ade beli pagi tadi...memang tak lah ceritanya sebab aku tak pandai nak alas perut makan roti..tapi monyok2 aku pon aku jenis diam tak mengamuk2...ade orang kalo lapar dia ngamuk..aku tak ngamuk..aku diam membisuu.. :DDD habis sang suami dah tengok bini kat belakang diam tertunduk je tahan lapa, kerana sayanggg berhenti jugak di R&R seremban...beratur xl minit punya ramai...dibelikan jugak kepci..snake plate..ekeke senyum sampai telinga...rifqi tido..dengan lahapnye aku meratah ayam dalam kereta..heee


konvoi six bijik kereta :)




my lipki earlier bathing :)


bawah tu rifqi junior..atas tu rifqi senior...
bila panggil "RIFQI" dua dua pandang hahahha




game untuk malam "RAMEN CHALLANGE" :D


disebabkan villa famosa ni ceruk ke dalam..susah nak keluar then kita pakat collect duit untuk makan sekali...masa sampai dah petang pukul 2..semua dah makan kat R&R then kita terus standby arang untuk bbq malam...

esok punya breakfast : nasi goreng, cekodok & residual bbq malam tadi

tengahari : checkout  



Lipki memang manja dengan ayah dia...cuma ayah dia sedih tak dapat bawak rifqi mandi kolam sama2 dia pasal rifqi eczema..skin dia sensetif dengan klorin tinggi :))


sebelum checkout kita snap snap duluuu gegadis that day..
me dilajip, ika (akoy), pika (kucai), sikecik una (deyachoper), bie (lan), shila (afiq) & deya (choper)


Lepas dah banking concern stand upward for out kita singgah jalan-jalan dekat melaka premium outlet ( freeport outlet melaka ) in addition to ofkosss rambang mata sebab sales kaw2 ...terima kasih encik asben sebab belanja ittew beli novel cloths ..mihmih...mesti nak repeat lagi lepasni hee...





umor je tua perangai budak2 :DDD





lepas habis shopping dekat melaka premium outlet..macam tak lengkap kalau tak pergi jonker walk...yessszaa memang jammed terox la cerita diaa...sampai terpaksa parking dekat basement dataran pahlawan megamall tu..no choice...but nasib menyebelahi..turun2 je banyak parking hehhee cuma fourth dimension kita nak balik tu berbondol2 kereta nak dapatkan parking haha..


sempat je mama lipki nihhh :p





datang jonker walk sebab nak makan cendol viral..
cendol durian H2O ice cream..walauweii
makan dah tak pandang kiri kanan dah :DD



curt vacay sudah habis..lets dorsum to work!

dari kiri, akoy iqi choper deya una bie lan awe manja apex afiq 
shila aza pulau jep ajip lipki me pika ika
bawah : acu lipki si ayob apen & kucaii

OK NEXT TRIP? ehhh :P
kbai






Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Short Vacay : Villa Famosa. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Short Vacay : Villa Famosa"

Post a Comment

Bali Attractions