Rifqi Journeying : Eczema Business Office Ii (Diet Candida)


thence far eczema rifqi makin memberansangkan..itu pon lepas aku mula amal kan diet candida..yess pada mulanya memang agak susah...tapi ONCE kau bergelar mak mak ni..tak larat sangat tengok anak kau menggaru bagai nak rak..bila datang merenyam dia tuu..eeeee sakit mata tengok...rasa macam nak tukar tempat dengan dia! kesian sangat ! dia baby. dia tak deserve ini semuaaa


thence afterwards bring together grouping mommies eczema , eczema malaysia (NAAE) dekat fb baru lah sel-sel otak aku  mula berhubung pasal penjagaan anak eczema ni..yang pasti eczema ni ada dua jenis group..satu grouping yang menyokong penggunaan steroid dan satu lagi grouping yang menyokong penggunaan organic/ cara alami...of course of written report aku bring together yang grouping penggunaan barang organic for long term..tapi kena korban dari segi pemakanan harian...tak kisah..mama rifqi okay je *berlagak* soo.....





contoh pelan diet candida, yang mana candida kalau ikut cara aku eat daily rutine ni senang je..kau but kena fokuskan tujuan asal..pastu tetapkan pendirian paling utama JANGAN CHEAT! jangan makan :-

  • gula
  • minuman manis
  • soft drink
  • minuman tenusu (milo,horlick,teh susu, segala jenis susu2 lahh)
  • cheese
  • yogurt
  • buah buahan manis
  • kekacang
  • segala jenis bijirin = oat, barley, beras perang, tepung gandum
  • ayam 
  • telur
  • udang
  • sotong
  • kerang
  • seafood
  • ikan yang kategori gatal
  • processed nutrient / dalam tin
  • fast food
  • cake/brownies
  • muffins
  • cupcake


together with bab supplement ni aku makan vitamin c blackmores..untuk repair peel katanye...sesuai la rifqi breastfeed thence dia dapat vitamin c tuh dari aku...kau nampak tak apa je yang aku boleh makan? hahhaa masa raya paling tough sekali nak hadap okay..dengan segala macam rendang, lodeh, lontong, ayam masak merah ayam masak kicap..belum masuk biskut raya...betul2 fourth dimension raya aku makan ketupat berlaukkan daging masak rendang..SEDEHHH! tapi ape bole buat kan? together with thence standby 24 jam botol air masak dalam handbeg huhu...tu belum cerita aneka biskut raya..lagi lah a big no! mampu tengok je semua orang duk hentam kuih biskut raya ... T-T


kesan kesungguhan aku addition dengan kerajinan kami laki bini sapu gear upward moogoo kat rifqi...tadaaaaa nomeyyy tak?? cantik kan kulit sebelum dan selepas...walaupon kulit rifqi dah cantik tapi eczema dia even thence belum hilang ! dia even thence boleh flare upward anytime je bila panas..thats why rumah aku bil melambung weii pasang aircond kol vi petang sampai vi pagi esok...sebab tu je masa yang rifqi ade kat rumah..special cheers to infant sitter rifqi sebab rumahnya memang 24 jam pasang aircond :D




kategori cantik lah walaupon eczema even thence ada 20%


mama rifqi kene teruskan perjuangan diet candida ni selama mama rifqi even thence nak breastfeed rifqi..sekarang ajip kesian tengok aku kena pantang makan segala sampai kata...takyah la bagi susu badan lagi kat rifqi..biar je dia minum susu formula...asalkan aku dah takyah susah2 diet candida lagi tapi semua orang takkan paham perasaan menyusukan infant ni..feeling dia cam calm sangat tau? rasa tenang rasa rileks ..dalam masa sama menyusukan bayi ni dapat cepat kecutkan rahim together with elokkan peredaran darah kita together with jantung kita...bonding pon rasa kuat antara mak & anak...aku teruskan je diet candida untuk rifqi sebab aku even thence menyusukan dia...takmau putus susu badan awal sangat sebab sayang badan ni ada lagi susu..lain la takde susu, dah kering...itu lain cerita kan?..heee





Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Rifqi Journeying : Eczema Business Office Ii (Diet Candida). Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Rifqi Journeying : Eczema Business Office Ii (Diet Candida)"

Post a Comment

Bali Attractions