My Boy Showtime Admitted :( #Asthmaattack


admitted from 5/8/2017-7/8/2017



thus harini mama awak gratuitous nak update weblog pasal kenangan root fourth dimension awak admitted ward sebab asthma attack...ok fourth dimension tu pukul vi petang, ajip telephone phone aku suruh balik sekarang gak..heh padahal aku habis kerja pukul 8..tanya apa hal..katanye my rifqi dah semput teruk...amboii macam pelesit lah get balik rumah similar 10 minit je....sampai rumah tengok2 rifqi dah cungap2..wehhh memang aku takleh fikir apa.. aku marah la dekat ajip kenapa nak tunggu aku bagai kalau dah macam nyawa ikan je aku nengoknya...patutnye bawak je pergi infirmary takyah tunggu aku..


seriously masa tu rasa nak nangis sangat..sebab semua orang nampak dia macam cungap biasa..tapi kat mata aku nampak cam dah hujung2 nyawa...sebab semua orang dalam rumah tu belom pernah rasa macam mana asthma gear upward on ni..dalam rumah aku sorang je asthma..jadi aku tahu RASA dia camne..rasa macam nak cepat amik gas cannot wait..rasa macam nak terbang pergi hospital..dalam kereta baru ajip betul2 cuak when it come upward to rifqi cant breath lagi..cungap2 dia dah kritikal sangat sampai dia macam nak collapse gitu..dalam hati aku doa je minta tuhan sambung lagi nafas dia..sebab perjalanan infirmary shah alam dari rumah tak lama sangat ade la dalam fifteen minit...macam nak pengsan dia weyy aku tepuk2 pipi dia supaya bangun too sedar..dalam keadaan dada dia berombak kencang camtu ( sesak nafas )  aku seolah takut nak biar dia tidur,..dia tak nangis..tapi dia lemah macam nak tidur..sejak dari tu aku cakap betul2 depan ajip..anytime if dia laid about sesak nafas/ semput takyah tunggu aku..terus pergi dulu own got a nab..aku boleh menyusul kemudian sebab letak nyawa anak root baru lah benda lain yea....



ni moving painting masa rifqi mula2 kene masuk dekat jabatan kecemasan dan trauma infirmary shah alam..btw sini ada dua zon..zon kritikal dan zon non kritikal...tak sangka lak rifqi kena masuk zon merah ( kritikal ) sebelum ni kalau semput sikit2 dia masuk dekat zon non kritikal...kasi gas iii kali je...terus okey & dapat balik dah...ini doktor cheque dada dia terlampau ketat..terpaksa minta kebenaran nak admitted ward ...hadoii duduk wad yang mama paling tak best sebab peratusan nak discharge cepat tu agak tipis :p...bermalam laaa kite dekat ward ye rifqi..

sampai2 je zon merah ini root fourth dimension rifqi kena amik darah masuk air ( antibiotik ) kat tangan..alahai sedih hati tengok takyah cakap la kan? ajip? lagi lahh..dia macam nak pandang doktor cari urat tak jumpa2 pon dah sedihhh...tak sampai hati lunyai tangan anak aku kau cucuk2 banyak kali tak jumpa urat ! eeee




selama dari pukul 7pm- 12pm lepak kat katil zon kritikal je..pukul 12.00 tengah malam baru dapat masuk wad...wad ade satu kosong...btw rifqi masuk wad kanak2 ..jabatan pediatrik...kanak2...dengan tak makan langsung tak de selera dah jadi nya ..hilang lapar mama...layan2 dulu rifqi principal pukul 1 pagi baru la tido sama2...hai lah sayang kau nii








DAY 1 ADMITTED (sunday 6/8/2017)

ok..malam tadi dah pekena satu malam..siang ni pukul 8 dah bangunkan rifqi bawa pergi mandi..susukan dan dia tidur je...tiub yang dekat hidung rifqi tu oksigen..dia bergantung pada oksigen untuk bernafas sementara..takleh tanggal ni...nanti misi marah...day 1 keadaan rifqi only weak..rifqi banyak tidur je sebab kesan ubat kot dalam badan dia? bangun2 pon senyum jeee principal sekejap tidur balik... fourth dimension ni masuk gas every four sixty minutes ye...disebabkan status dia weak doktor pakar cheque pukul 10 pagi kata takleh balik..tido satu malam lagi..btw infirmary ni sejukkkk, nasib ayah rifqi bijak orangnya dia packingkan baju untuk rifqi semua baju tido tak kira siang atau malam..hahahha..



DAY ii ADMITTED (isnin 7/8/2017)


selamat pagi morn broo :)))
ok dah cukup dapat ii malam...mama bisik kat rifqi plishhh buat2 ceria nanti kita dapat balik...hahaha doktor pakar pon datang macam biasa pukul 10 pagi check...alhamdulillah rifqi dah beransur pulih..gas dikurangkan dari four jam sekali kepada vi jam sekali..oksigen tanak pakai pon takpe dah...weee...seronok ye rifqi semua datang lawat awak...cikjah ( nannyjah awak) satu household unit of measurement datang dari klang semata nak tengok awak tauu..geram je tengok awak macam tak sakit..ceria melompat2..haduuuu pukul four petang dapat discharge dah..hehehe happy mama dengan ayah awak :p


PUNCANYA !


aku memang geram betul dengan orang tak paham bahasa pasal rokok ni..ok masa kenduri aqiqah rifqi tu memang aku busy sikit lah dengan ramai tetamu pastu nak tolong apa yang patut..jadi pakcik aku ni pegang lah rifqi duduk satu household unit of measurement bawah khemah kan...yang aku tak faham ni..atuk aku ni boleh pulak dia duduk depan rifqi selamba badak petik lighter bakar rokok dengan langsung macam takde OTAK pergi hembus asap rokok depan rifqi ARE U NUTS?? aku dari jauh nampak lah...ntah rifqi dah bape banyak sedut asapnye aku tak tahu la..aku datang amik rifqi dari pakcik aku...adoiiii...1st things..if dah tahu ade infant merokok la jauh2....2nd if tak dapat nak tegur jangan merokok depan infant at to the lowest degree bawak anak jauh dari situ...adeyhhh....okeyy lepas je kejadian itu la rifqi laid about dengan batuk2 kecil...lama2 dia melarat jadi batuk keras...akhirnye asthma attack..sebab masa dekat zon kritikal root doktor tanya aku "dia ade kene asap rokok ke?" aku mcm haru biru nak jawab..tu yang aku terus teringat kes hembus asap rokok tu..and ku ingat sampai bile2..huhuhuh...even ajip pon aku desak dia pelan pelan halt rokok if sayangkan anak...boleh merokok tapi brand certain basuh tangan..then gap kan masa untuk pegang anak sebab badan dia melekat bau rokok....


SINCE THAT CASE..aku jadi serammmm tengok orang yang nak merokok surface area rifqi..even ayah aku merokok pon ayah aku pandai tau..dia pegi keluar rumah if cucu ade kat dalam...padahal tu rumah dia tapi dia yang keluar :DD ajip plak never always merokok dalam rumah ...lepas makan je merokok kat luar rumah ekeke...my rules...lepasni rifqi move potent kayy jangan acknowledge admit lagi tau? mama bosan kat sepital tu je :DDD byeee




Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari My Boy Showtime Admitted :( #Asthmaattack. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "My Boy Showtime Admitted :( #Asthmaattack"

Post a Comment

Bali Attractions