His Outset Repast !





 happy half dozen calendar month bambam mama !!




therefore bila dah half dozen bulan...adalah masa yang aku tunggu sangat2...sebab? MY LIPKI CAN EAT !! *clap3*
seriously sebelum rifqi half dozen bulan lagi aku dah google macam2 resipi nak buat puree..i love to feed baby! memang aku sukaaaa...anak buah aku atau sepupu kecik2 semua aku sumbat tau...hehhehe...tapi.....tu lah kan apa yang kita nak selalunye tak kan dapat..............


apakan daya semua cita cita tu terpaksa tolak tepi lepas rifqi comfirmed ada eczema & ofcoz dia terbatas dari segala jenis makanan..terpaksa jadi picky person...so, offset pace aku bagi untuk rifqi...was potato!! kentang lenyek tu aku sumbat dia..guess what? he PUKE! hahahhaa sebab tak biasa kottt...saje je bagi spud sebab fourth dimension tu rumah takde buah


"ape ni mama? rasa cikedddd" 


"uweekkkk WTH is thissss"

therefore aku endeavour lah bagi makan puree buah kann sebab buah ni offset puree kan dalam jadual pemakanan infant half dozen month....aku sumbat buah! apple tree therefore honeydew...tu pon SEBELUM aku dapat tahu yang dia sebenarnye alergi...!! mygoddd flare lah cerita dia..aku terkejut sebab badan dia naik bintik2 merah obvious sangat sejam lepas makan buah





aku terus halt bagi too dari situ aku nekad ye..."NO FRUIT AT ALL" dont hand my boy whatsoever sort of fruit or i gonna boot your damn donkey :DD later that aku cuba bagi makan puree brokoli acah acah nak tiru yusuf iskandar..ekeke...sekali what happen? muka rifqi :DD



"mama tin y'all delight halt feed me this fckin brocoli? its gustation bad"
HAHAHHAHA muka diaaa, muka tak sedap, muka terpaksa.

therefore far this brocoli pon rifqi tak boleh sebab lepas makan vege badan dia tak naik merah tapi tempat eczema dia tu berair...i intend dia langsung tak boleh whatsoever fruits or vege...so apa je dia boleh?




BERAS SAHAJA !! beras tu pon tak leh mix dengan whatsoever sort of fruit or vege...plain rice...if mix amongst milk dia yet ok therefore far...susu pon dia halt pakai lembu ..pakai soya je...like kesiannya kauuu lipki merely what tin i create right? janji kau boleh makan sudah la..then sejak dari tu aku terus buat amaran keras kepada mak too infant sitter rifqi..jangan sumbat dia pape selian dari beras..which hateful makanan berasas gandum similar roti pon jangan kasi..wahhh..memang tak syok...tapi kalau itu je dia boleh hadam, apa nak kata, terima saja laaaaaa





Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari His Outset Repast !. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "His Outset Repast !"

Post a Comment

Bali Attractions