Berpantang 44 Hari !


Hellooooo thereee,

arini dah starting fourth dimension masuk kerja too of course of written report takde chore nak buat..duduk merenung meja kosong .huhuh..nak storey pengalaman masa 44 hari pantang babe rifqi..dengan gear upward jamu afiat hijau...masa beli cost dia cuma rm90..


-minyak afiat
-akar kayu periuk afiat
-barut afiat
-balm afiat
-jamu afiat
-makjun afiat
-gel mandian serai wangi afiat
-feminin launder afiat
-tali pembentan afiat
-bedak hangat afiat


nak throwback balik schedule masa pantang huhu **yang jaga mak & bedok (nenek) bedok datang dari kampung rest jaga aku selama ii minggu lepastu bedok balik kampung semula**


8.00 am - mandi ( mandi dengan air suam yang di campur daun pisang ) pastu guna "gel mandian serai wangi" afiat hijau..suka sangat bau dia sebab sedappp sangat macam aromaterapi gituu..cuma tak best dia tak banyak buih je tapi bau memang okayy...lepastu rendam missy v dengan air suam berisi herba manjakani untuk mengetatkan & kecutkan rahim..dah selesai tu cuci missy v dengan "feminin wash" afiat hijau..ini mmg plg terbaik bau dia , kesegaran dia pon kalah sumber ayu..huhu

8.20 am - lepas selesai mandi, lumur satu badan dengan bancuhan "bedak hangat" afiat hijau...bila sapu rasa hangat badan..memang berpeluh2..pastu sapu pulak "minyak afiat" di tapak kaki dan perut pastu sarung stokin..sarung "barut afiat" dulu too therefore baru pakai bengkung...perut rasa panas too cepat kempis sebab barut afiat tu isi dalam dia lada hitam...lepastu sisir rambut baik2 too sanggul rambut tinggi-tinggi cucuk dengan paku..

8.30 am - sarapan roti dengan air horlick *jamu afiat ii biji

12.30 pm - makan tengahari lauk orang pantang ! *jamu afiat ii biji

5.00 pm - minum petang roti dengan air horlick

6.00 pm - mandi sama macam mandi pagi

8.00 pm - makan malam lauk orang pantang ! *jamu afiat ii biji

11.00 pm - tidur (nama je tidur, kalau dah nama dalam pantang memang takde la lena kena bangun anak nak susu) hahah tidur ayam je kitaa



** dalam banyak benda aku tak suka kat gear upward jamu afiat hijau ni...dia punya rebusan akar kayu...kembang oi tekak..memang aku minum i cawan bersulam i cawan air oren sunkis..takleh hadam tekak ni dengan rasa dia..

** tak pernah kena bentan sebab pakai "tali pembentan" afiat hijau dekat kaki..tali ni katanya sudah dijampi elak bentan..memang takde bentan walaupon aku jenis bukan 100% ikut pantang larang hehe

** makjun bawang putih starting fourth dimension makan harini ! untuk 44 hari selepas pantang.

**balm afiat untuk pusat babe tak pakai sebab pakai klinik punya jeee


btw dua minggu pertama memang makan bilis & lada hitam lepastu selamba dah boleh makan ayam ikan sebab tak gatal..hehehe ape pon pengalaman pantang ni ada best ada tak best...


yang best??? macam RAJA..haha nak pape suruh je orang buatkan sebab rahim kita tak kuat
yang tak best??? macam dalam penjara..makan kena pantang pastu bosan takleh keluar..haha

titipan pengalaman berpantang..esok esok lupa, boleh terjah sini..hihi


p/s : rifqi nak tahu tak...semua puji rifqi budak baik..susah dengar rifqi nangis..mandikan diam..siapkan pakai baju diam..kalau lapa pon cuma rengek manja je..tak terus melalak raung macam kena pukul..hehhehe..lepastu bawak pergi klinik cucuk pon goodboy sangat...tak nangis..anak mama goodboy...semoga terus menjadi anak yang baik buat semua orang okay? muah!








Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Berpantang 44 Hari !. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Berpantang 44 Hari !"

Post a Comment

Bali Attractions