Checklist Ke Labour Room



macam yang previous postal service aku ada part pasal checklist barang babe which is benda paling excited untuk aku dengan ajip buat masa preggy seven calendar month tu...its a shopping time!! hehhe...dah settle semua kelengkapan babe forthwith aku part sikit pasal persediaan barang mommy & babe untuk ke labour room..FYI kalau bersalin normal biasa kita kena warded two hari berbeza dengan bersalin czer selama paling lambat pon five hari...tapi aku part barang yang basic jela



BARANG MOMMY


1) buku pinkish
2) kad pengenalan
3) tuala mandi 1
4) selipar lavatory 1
5) kain batik 3
6) toiletries *bawak yang move kit kecik2 tu senang
7) tuala muka 1
8) T-shirt longgar iv *senang nak selak baju untuk menyusukan baby
9) skirt labuh i *time nak discharge nanti
10) telekung *incase warded awal sempat solat lagi ni
11) sejadah mini
12) yassin
13) stokin tebal 3
14) shawl / lagi senang tudung sarung
15) plastik isi baju kotor
16) motherhood pad *5-8 keping
17) panties pakai buang *senang nak diuruskan, beli kat guardian je rm10 dapat 5pc
18) nursing bra 4
19) pectus pad - takut susu leaking in addition to thus standby je ok
20)  peralatan makan minum dalam wad (mug, thermos, sudu)
21)  peket2 makanan fiber *aku suka milo iii inwards 1, kurma, biskut saccharide cracker & oat crunch*


p/s : Sebenarnye kebergantungan berapa lama kita remain kat wad tak pasti sebab tu aku siapkan ikut logik if two hari warded...kalau gear upward sikit sangat nanti kesian kat orang pulak kena ulang alik jadi runner kita semata amik barang2 kita je kan?..huhu


 BARANG BABY KE LABOUR ROOM

1) Set baju lengan panjang i *labour room sejuk
2) pampers 1
3) receiving blanket
4) mitten & booties i set
5) sarung kepala baby


p/s : barang2 di atas ni untuk keperluan nurse bersihkan, mandikan & siapkan babe yang baru lepas selamat di deliver yeaa .. nak senang aku seal kan je dalam i peket ber tag "labour room" untuk mudahkan suami aku serah kat nurse nanti


BARANG BABY DEKAT WAD


1) laid baju lengan panjang 1
2) laid baju lengan pendek 3
3) pampers *standby 10 keping
4) tuala i
5) mitten & booties iv set
6) bonnet/topi 1
7) napkin bedung 4
8) barut 4
9) moisture tissue i pack


setakat ni barang2 aku readykan buat two beg...jangan satukan barang mommy & babe dalam satu beg nanti kita susah nak kena punggah balik....so untuk memudahkan urusan orang lain (especially nurse)...biar satu beg untuk isi barang baby...satu lagi beg lagi untuk isi barang mommy...jangan lupa satu lagi bakul untuk isi thermos, mug, sudu & makanan ringan fourth dimension warded okayy...so full mesti ada iii benda ni dalam kereta...


anytime datang constraction atleast ajip dah bole terus hantar aku pergi infirmary tanpa berlengah nak fikir barang mana kena bawak...zzz...now jantung pon dah dupdap dupdap nih sebab Dr. pesan atas dari 33 calendar week ni anything could happen....wokey....take a chill pills :DD


bye!





Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Checklist Ke Labour Room. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Checklist Ke Labour Room"

Post a Comment

Bali Attractions