Bersalin Di Mortal Atau Goverment?




harini dah tepu sebab bulan terakhir 2016 ni takde banyak labor nak buat...baru je balik dari klinik kesihatan seksyen 19...lepas je masuk trimester three memang aku halt dulu checkup dekat klinik annur seksyen six sementara sebab orang cakap menjelang due checkup akan lebih kerap & details.....2 minggu sekali kena datang...yess memang betol...dalam sebulan je dah ii kali aku pergi kk....memang annur kalau checkup bukunya banyak kosong dari catatan..tak details nak banding dengan kk...tapi kk pulak soal MASA...leceh tunggu!



checkup kk dengan masa buka buku pinkish pertama dekat kk tak sama prosesnya...macam masa buka buku pinkish dulu dari pagi sampai ke petang baru siap..jenuh tunggu....bila chekcup yang ni aku datang 7.30 ambil nombor...biasa pukul 9.30 dah siap...boleh la aku terus masuk percentage tanpa amik cuti....


 step checkup dekat klinik kesihatan seksyen 19...

1) amik nombor

masa mula2 masuk kk tu dulu aku blur jugak pergi amik nombor dekat bahagian umum (pesakit luar) lepastu baru aku perasan yang kaunter 29 is (kaunter ibu & anak) ada mesin nombor..hihi,..terus pergi amik no dekat situ...no situ khas tak campur dengan pesakit luar...


2) timbang berat

lepas no kena panggil... terus pergi kaunter 31 untuk timbang berat...nurse catat berat dekat buku tu lepastu dia suruh pegang buku & bubuh buku tu dekat bilik 22 ( bilik darah)


3) amik darah

lepas dah letak buku pinkish dekat pintu bilik 22 tunggu la kena cucuk...aku dah lali kena cucuk ii kali sebulan..kalau dapat nurse yang cocok tah pape..memang menyumpah jugak aku dalam hati..huhu


4) hantar darah ke makmal

lepas settle amik darah, sample darah & buku pinkish kena bubuh dalam raga "ibu mengandung" nanti selesai analisis dia sebut nombor & bagi la loving cup untuk isi air kencing...


5) urine test

bab ni serius aku ngelat...aku dah siap2 kencing kat rumah tampung dalam plastik...bila dapat loving cup tu aku tuang je urine aku dalam loving cup tu serah kat makmal..sebab apa? aku malas nak beratur dekat john kk..dah la kena beratur..hancing lepastu susah takde paip...ade timba je...hazabbb


6) tunggu keputusan urine

lepas makmal dah keluarkan analisis urine,..dia panggil nombor...dia bagi balik buku pinkish tu suruh letak dekat raga "pemeriksaan doktor" di kaunter 29 balik (kaunter utama ibu & anak)



7) jumpa doktor/nurse

lepas kena panggil nombor ...masuk je kat bilik pemeriksaan 27...kena ambik tekanan darah & baring kat katil dia nak ukur perut together with hence amik kadar degupan jantung baby....



PASTU BALIKKK.....


selesai !..tak makan banyak masa pon macam masa opened upwards mass dulu....so aku takde masalah checkup di kk untuk ii kali sebulan/ setiap ii minggu tanpa perlu amik Anual leave....BAYARAN? FREE OF CHARGE...huhuhu


masa scan ni doktor cakap breech..alahai....dia terus tanya nak bersalin di annur atau goverment? aku cakap annur...sekali dia bagitahu kalau boleh pergi lah infirmary baru seksyen vii tu sebabnya bila tiba masa nak bersalin...incase tak boleh normal....dia terus usung pergi bilik bedah dekat sebelah je.....kalau aku pilih annur..tiba2 tak boleh normal..memang kena hantar pergi tempat lain pulak, risiko infant dah lemas tu tinggi dalam perjalanan *sebab annur simply ade normal deliver*


"MASA ITU UMPAMA EMAS, BAHAYA!- puan doktor"


danggg! aku dah cuak huh! doktor kata masa itu sangat emas, lastly later on bincang dengan ajip..we setuju jelah deliver dekat infirmary besar seksyen vii shah alam...after induce got a expect suasana (visit acab's married adult woman deliver baby) memang okayy...besar & baru...hahhaa..aku tak kisah sangat dekat seksyen vii sebab facility memang baru tapi kalau kata dekat ampuan rahimah memang a big no ! banyak negative review.. huhuhu



simpanan yang ada untuk standby ke annur ni nampak gayanya tukar ke benda lain jelah,.simpan incase anak kena kuning kee & i told my hubby bawak infant gi cucuk dekat klinik suraya je...haaaaaa kempunan kau nak bersalin dekat person since Dr. dah scan kata breech..#iispasrah


kbye


Sumber https://dilladaglish.blogspot.com

Jangan sampai ketinggalan postingan-postingan terbaik dari Bersalin Di Mortal Atau Goverment?. Berlangganan melalui email sekarang juga:

Bali Attractions

BACA JUGA LAINNYA:

0 Response to "Bersalin Di Mortal Atau Goverment?"

Post a Comment

Bali Attractions